Välkommen till LU play på ny adress!

Som ett led i säkerställandet av rättssäker mediapublicering har vi migrerat LU Play och vi öppnar nu upp LU play-portalen på ny adress, så att anställda vid LU kan fortsätta att skapa och hantera film!

Utformningen av portalen är ännu inte helt färdigställd. Vi har ändå valt att öppna upp den, så att anställda ska kunna skapa och publicera film även utanför de lärplattformar som har en färdig integration på plats. Live@Lund, Moodle vid Medicinska fakulteten och Blackboard vid Juridiska fakulteten är redan fullt integrerade med LU play, och LUVITs integration är färdigutvecklad och kommer troligen att tas i drift inom kort.

Nästa steg för LU play-portalen är att anpassa den till LU:s grafiska profil samt att skapa nya möjligheter för publicering t ex i egna kanaler. Detta kommer att presenteras under höstterminen.

OBS! Om du har gamla sk multistreamfilmer (filmer med PowerPoint-bilder) kan det hända att det dröjer innan alla ppt är på plats. Vår leverantör arbetar på att flytta över dem, men det har varit en långsam process och ärendet är anmält. Om detta ställer till problem för dig, tveka inte att kontakta oss via Servicedesk, vi har möjlighet att ta fram enskilda filmer och hjälpa till att publicera om dem.

Länkar:

Läs om LU play här

Läs mer om och varför vi migrerat LU play här.

Support, utbildning och frågor

Om du har frågor, funderingar eller behöver hjälp, kontakta oss gärna via LU Servicedesk.  

Tel. 046-222 90 00

servicedesk@lu.se

Vill du bli filmad eller gå utbildning i hur man skapar och publicerar film? Läs mer om vår videostudio här!