LU play avvecklas - Välkommen till Studio!

Videoplattformen LUplay (Kaltura) stängs ned för gott den 31 maj (förutom på Juridiska fakulteten). Material som finns kvar på LUplay efter den 31/5 kommer att raderas. LUplay ersätts av Studio, som redan används av många på LU och som är helt integrerat i lärarplattformen Canvas. Studio är tillgänglig för alla på LU, även för dig som inte använder Canvas.

Flytta dina videor!

Du som har videor på LUplay behöver flytta dessa till Studio! Instruktioner för hur du går tillväga finns i guiderna Ladda ner video från LUplay och Ladda upp video i Studio.

Läs mer om Studio på Stöd för digital undervisning

Var hittar jag Studio?

Du loggar in på https://canvas.education.lu.se med ditt Lucat. Ikonen för Studio hittar du i den vänstra navigeringsmenyn. Studio är en lättanvänd videoplattform som gör det möjligt för dig att skapa och hantera video- och ljudfiler direkt i Canvas. Det är även enkelt att ladda upp, dela eller bädda in video på andra lärplattformar, webbplatser eller bloggar.

Tillgänglighet

Den stora fördelen med Studio är tillgänglighetsaspekten; Studio har en automatisk textningsfunktion som fungerar fint och levererar undertexter med 85% korrekthet.

Support, utbildning och frågor

Om du har frågor, funderingar eller behöver hjälp, kontakta oss gärna via LU Servicedesk.  

Tel. 046-222 90 00

servicedesk@lu.se

digital@education.lu.se